Mer om mig

Jag har varit i Italien sedan hösten 1989, och efter några månaders universitetsstudier i italienska började jag jobba som frilansjournalist. I början blev det mest nyheter för FLT Press, men under åren har jag ändrat inriktning och skriver numera mest för fackförbundspress, organisations- och specialtidningar. Det blir mycket ekonomi och arbetsmarknad, men även ”lättare” material om det italienska samhället. Dessutom skriver jag krönikor regelbundet.

Jag har byggt upp ett viktigt kontaktnät inom den italienska administrationen, vilket gjort att jag till exempel  kunnat göra exklusiva intervjuer med ministrar (vilket är i det närmaste omöjligt för svenska frilansjournalister), och flera telefonintervjuer. Dessutom har jag lyckats med konststycket under åren att intervjua ”omöjliga” personer inom kultur och näringsliv. Trots det lovar jag aldrig att lyckas – men försöka går alltid!

Min italienska är i stort sett perfekt, och jag läser och skriver språket som om det vore mitt modersmål. Det händer ofta att intervjupersonerna frågar varför jag som är italienska jobbar för svenska tidningar.

IMG_5531

Jag bor på landet mellan Florens och Pisa, i en del av ett medeltida hus som jag och min avlidne sambo köpt tillsammans. Jag reser och jobbar i hela Italien tillsammans med mina två söner, 17 och 14 år gamla, och en liten blandrashund. Jag försöker leva så ekologiskt som möjligt, och köper större delen av vår mat direkt från producenterna. Jag lever verkligen mitt i det italienska samhället, med allt det för med sig – och det ger mig både jobbuppslag, hysteriska anfall och goda skratt.

Jag och mina söner fortsätter våra liv utan vår älskade sambo och pappa Riccardo, som dog i cancer 2011. Vår resa genom sjukdomen och sorgen har varit fantastisk, ofta oerhört svår, men även med många tillfällen av ren lycka. I dag känner jag mig rikare än innan allt detta hände.